Başarılarımızın Mimarı Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimize;

Bilgilerin çoğaldığı,

Becerilerin geliştiği,

Yeni kitaplar, oyunlar ve filmlerle ufukların aydınlandığı, ️

Sporun ve oyunun yaşamlarımızdaki önemini koruduğu, ‍️

Aile, arkadaşlar ve can dostlarımıza ayrılan kıymetli zamanların arttığı bir yarıyıl tatili diliyoruz... ‍‍‍

Okullarımızda sağlıkla yeniden buluşuncaya dek hoşça kalın...

Ock

Bakanlığımızın organize ettiği “Dönem Sonu Faaliyet Haftası” kapsamında okulumuzda öğrencilerimizle sömestr tatili öncesi eğitici-öğretici olduğu kadar eğlenceli bir süreç gerçekleştiriyoruz. Akıl ve zeka oyunları oynayarak öğrencilerimiz çok eğlendiler.

Ock

Okulumuz, çevre bilincini artırmak ve öğrencilerimize ilham vermek amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Orman Genel Müdürlüğü'nden alanında uzman bir yetkili, öğrencilerimize unutulmaz bir söyleşiyle çevre konusundaki farkındalığı artırdı.

Etkinlik kapsamında, çevre konularında uzman konuşmacı, öğrencilere doğal kaynakların korunması, ormanların önemi ve sürdürülebilirlik konularında derin bir bakış açısı sundu. Öğrencilerimiz, Orman Genel Müdürlüğü yetkilisinin deneyimlerini ve bilgi birikimini dinleyerek, çevrenin korunması ve sürdürülebilir bir gelecek için neler yapabileceklerine dair önemli ipuçları edindiler.

Söyleşi sırasında öğrencilerimiz, doğaya duyulan saygının ve çevre bilincinin önemini vurgulayan gerçek yaşam örnekleriyle karşılaştılar. Uzman konuşmacı, öğrencilerimizin sorularını yanıtladı ve onları çevre konularında daha bilinçli bireyler olmaya teşvik etti.

Bu etkinlik, öğrencilerimize çevre konularında ilham vermenin yanı sıra, onların çevreyle uyumlu bir yaşam tarzı benimsemelerine de yardımcı oldu. Okulumuz, çevre bilinci konusunda eğitimin sadece sınıf içinde değil, uzmanların rehberliğinde gerçekleşen etkileşimli etkinliklerle daha da zenginleştiğine inanıyor.

Öğrencilerimiz, Orman Genel Müdürlüğü'nden gelen bu özel söyleşiyle çevre bilincinin önemini bir kez daha kavrarken, gelecekte daha sürdürülebilir bir dünya için adımlarını daha sağlam atmaya hazırlanıyorlar.

Bu tarz etkinliklerin, öğrencilerimizin bilinçlenmesine ve çevre konusunda duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağladığı açıktır. Okulumuz, benzer etkinliklerle öğrencilerinin çevre konularında farkındalıklarını sürekli olarak artırmaya devam edecektir.

Ock

Geri dönüşüm, özellikle de atık kağıdın yeniden hayata dönüşümü, okulumuzda öğrencilerimizin yaratıcılığını ve çevre bilincini bir araya getirdi. Son düzenlenen atölyelerde, öğrencilerimiz kullanılmış kağıtları nasıl değerlendirebileceklerini öğrenmek için Görsel Sanatlar öğretmenimiz Sevde Toptaş rehberliğinde bir araya geldi. Bu atölyelerde öğretilen adımlar, geri dönüşüm sürecinin her aşamasını kapsadı: kağıt hamuru hazırlama, kurutma ve yeni kâğıt ürünlerini tasarlama.

Atölyelerimiz, öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmelerine ve aynı zamanda çevreye duyarlılık konusunda farkındalık kazanmalarına olanak sağladı. Yaratıcı ruhlarını konuşturan öğrencilerimiz, geri dönüşümlü defterler, kartlar, not defterleri ve hediye ambalajları yaparak atık kağıdın potansiyelini ortaya çıkardılar.

Ayrıca, atık kağıdın geri dönüşüm serüveni üzerine yapılan araştırmalarla donanarak, öğrencilerimiz bu sürecin çevresel etkilerini daha iyi anlama fırsatı buldular. Bu deneyimler, sadece kâğıt geri dönüşümünü öğrenmekle kalmayıp, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve çevre koruma konusunda da bilinçlenmelerini sağladı.

Okulumuzun çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik konularında öğrencilerimizin öncü olma çabaları, atık malzemelerin nasıl değerlendirilebileceğine dair ilham verici bir örnek teşkil ediyor. Bu değerli deneyimler, öğrencilerimizin gelecekte daha da büyük çevresel etkilere sahip olmalarına yardımcı olacak.

Bu atölyelerimizin etkileyici sonuçları ve öğrencilerimizin yaratıcılığı, okulumuzun çevre dostu ve yenilikçi yaklaşımının bir yansımasıdır. Çevreye duyarlı bir gelecek için adımlarımızı hep birlikte atmaya devam edeceğiz!

Ock

Dünyamızı çok seviyoruz .

Yeşil bir gelecek için enerji verimliliğini önemsiyoruz.

Sen de enerjiyi verimli kullan; sürdürülebilir geleceğe ortak ol!

Ara

Okul, öğrencilerine çevre sorunlarını dramatize etme fırsatı sunarak, yaratıcılıklarını ve duyarlılıklarını öne çıkardı. Öğrenciler, kendi yazdıkları oyunlar ve tiyatro performanslarıyla çevre temalı duygusal ve etkileyici anlatılarla izleyicileri büyüledi.

Ara

Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır.

Ara

Okul, öğrencilerine doğayla buluşma fırsatı sunmak adına çevre dostu etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Son düzenlenen doğa yürüyüşleri, öğrencilere doğal yaşamı keşfetme ve gözlemleme şansı verdi.

Ara

Okulumuzda düzenlenen özel bir etkinlik, öğrencilere çevre sorunlarına odaklanarak önemli bir farkındalık yarattı. 'Eko-Film Günü' adıyla yapılan etkinlik kapsamında öğrencilere, Pixar’ın unutulmaz animasyon filmi Wall-E izlettirildi.

Ara

Sürdürülebilir Bahçecilik: Okulda sürdürebilir bahçecilik projesi başlatıldı. Her sınıf kendi sınıf rehber öğretmeni ile sınıfında kendi sebzelerini saksıda yetiştirmeye başladı.

Ara

Okulumda orman panosunda ‘iklim değişikliği, çevre kirliliği ve biyoçeşitlilik kaybı’ konularına yer verildi. Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Zeynep Bilgen bu güzel panoyu hazırlayacak öğrencilerimizde farkındalık yarattı. Kendisine teşekkür ederiz.