"Öğrencilerimizden Yaratıcı Bir Adım: Atık Kağıdın Geri Dönüşüm Serüveni!"

Geri dönüşüm, özellikle de atık kağıdın yeniden hayata dönüşümü, okulumuzda öğrencilerimizin yaratıcılığını ve çevre bilincini bir araya getirdi. Son düzenlenen atölyelerde, öğrencilerimiz kullanılmış kağıtları nasıl değerlendirebileceklerini öğrenmek için Görsel Sanatlar öğretmenimiz Sevde Toptaş rehberliğinde bir araya geldi. Bu atölyelerde öğretilen adımlar, geri dönüşüm sürecinin her aşamasını kapsadı: kağıt hamuru hazırlama, kurutma ve yeni kâğıt ürünlerini tasarlama.

Atölyelerimiz, öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmelerine ve aynı zamanda çevreye duyarlılık konusunda farkındalık kazanmalarına olanak sağladı. Yaratıcı ruhlarını konuşturan öğrencilerimiz, geri dönüşümlü defterler, kartlar, not defterleri ve hediye ambalajları yaparak atık kağıdın potansiyelini ortaya çıkardılar.

Ayrıca, atık kağıdın geri dönüşüm serüveni üzerine yapılan araştırmalarla donanarak, öğrencilerimiz bu sürecin çevresel etkilerini daha iyi anlama fırsatı buldular. Bu deneyimler, sadece kâğıt geri dönüşümünü öğrenmekle kalmayıp, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve çevre koruma konusunda da bilinçlenmelerini sağladı.

Okulumuzun çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik konularında öğrencilerimizin öncü olma çabaları, atık malzemelerin nasıl değerlendirilebileceğine dair ilham verici bir örnek teşkil ediyor. Bu değerli deneyimler, öğrencilerimizin gelecekte daha da büyük çevresel etkilere sahip olmalarına yardımcı olacak.

Bu atölyelerimizin etkileyici sonuçları ve öğrencilerimizin yaratıcılığı, okulumuzun çevre dostu ve yenilikçi yaklaşımının bir yansımasıdır. Çevreye duyarlı bir gelecek için adımlarımızı hep birlikte atmaya devam edeceğiz!

12-01-202412-01-202412-01-2024

Yayın: 12.01.2024 - Güncelleme: 12.01.2024 10:34 - Görüntülenme: 63