Okullarda Orman Projesi

"Okullar, Çocuklara Ormanları Sevdirmek ve Sürdürülebilirlik Bilincini Aşılamak İçin Orman Projesine Katılıyor!"

31-10-2023

Dünya, sürdürülebilir bir geleceğe doğru hızla ilerlerken, eğitim kurumları da bu önemli dönüşüme liderlik etmeye devam ediyor. Türkiye'de birçok okul, çevre eğitiminde devrim niteliğinde bir yaklaşım olan "Okullarda Orman Programı"na katılarak, öğrencilere ormanları sevdirmeyi ve sürdürülebilirlik bilincini aşılamayı hedefliyor.

Ormanların Ders Kitaplarının Dışına Çıkışı

Okullarda Orman Programı, geleneksel ders kitaplarının sınırlarını aşarak, öğrencilere orman eko-sistemi hakkında derinlemesine bilgi verme amacı taşıyor. Bu program, öğrencilere ormanları sadece bir dersle sınırlamayıp, tüm eğitim sürecine yaymayı hedefliyor. Böylece, ormanlarla ilgili yerel, ulusal ve uluslararası faaliyetleri desteklemek için daha sağlam bir temel oluşturuluyor.

Eğitimde Alternatif Yaklaşımlar ve Değerler Eğitimi

Okullarda Orman Programı, disiplinlerarası bir yaklaşım benimseyerek, sadece sınıf içi eğitimi değil, aynı zamanda okul dışında eğitimi teşvik ediyor. Öğrencilere yaşayarak öğrenme deneyimleri sunuyor ve bu süreçte değerler eğitimini ön plana çıkarıyor. Eğitim, oyunlar, tiyatro, müzik, resim gibi çeşitli etkinliklerle desteklenerek öğrencilerin daha fazla ilgi çekici ve eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşamasına olanak tanıyor.

Sürdürülebilirlik Bilincini Topluma Kazandırma Misyonu

Programın genel hedefi, ormanların ve içerdiği tüm yaşam alanlarının önemini vurgulayarak, yeni bir insan tipini, ahlaki bir anlayışı ve sürdürülebilir tüketim bilincini topluma kazandırmak. Bu sayede, ormanların kültürel, ekolojik, ekonomik ve sosyal değerlerini anlamak ve korumak için daha fazla kişiye ulaşılabiliyor.

Türkiye'nin yanı sıra 27 ülkenin katıldığı "Okullarda Orman Programı" 2022 yılında 760,000 öğrencinin katılımıyla büyümeye devam ediyor. Ormanlar, sadece doğamızı değil, aynı zamanda geleceğimizi temsil ediyor. Bu program, gelecek nesilleri bu değerleri korumaya teşvik ederek, sürdürülebilir bir dünya için temel atıyor.

Okulların bu önemli programa katılması, çocukların doğayı sevmelerini ve sürdürülebilirlik bilincini kazanmalarını sağlarken, aynı zamanda daha yeşil ve bilinçli bir toplumun inşasına katkı sağlıyor.

Yayın: 31.10.2023 - Güncelleme: 31.10.2023 13:19 - Görüntülenme: 1719