Okulumuzda İklim Değişikliği Farkındalık Haftası: Öğrencilere İklim Bilinci Aşılandı

Okulumuz, iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratma amacıyla bir haftalık etkinlik programı düzenledi. Her gün, farklı bir konuyu ele alarak öğrencilere iklim değişikliği ve çevre bilinci hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Bu özel haftada, öğretmenlerimiz, öğrencilere iklim değişikliğinin temel kavramlarından başlayarak geniş bir perspektif sunarak bilinçlenmelerine katkı sağladılar. Programın içeriği şu şekildeydi:

1. Gün: Türkçe Öğretmeni Büşra Aygün, iklim değişikliği kavramını genel bir çerçevede tanıttı ve temel konuları ele alan bir video izletti.

2. Gün: Türkçe Öğretmeni Neslihan Gürsel, sürdürülebilir enerji kaynaklarına odaklanarak enerji tasarrufu ve yeşil enerji kullanımının önemini vurguladı.

3. Gün: İngilizce Öğretmeni Funda Turan Cömet, su kaynakları ile iklim değişikliği arasındaki ilişkiye odaklanarak suyun rolünü öğrencilerle tartıştı.

4. Gün: Matematik Öğretmeni Neşe Demirhan, atık yönetimi ve geri dönüşümün iklim değişikliği üzerindeki etkilerini öğrencilere aktardı.

5. Gün: Türkçe Öğretmeni Salih Deniz, bireylerin günlük yaşamlarında iklim değişikliği ile mücadele etme konusunda önerilerde bulundu.

Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler, çeşitli konuları ele alarak iklim değişikliği ve çevre bilinci konusunda daha derin bir anlayış kazandılar. Program, öğrencilerin günlük hayatlarında yapabilecekleri küçük adımların bile büyük değişimlere katkı sağlayabileceği fikrini pekiştirdi. Okulumuz, bu farkındalık haftasına katılan tüm öğretmenlere teşekkür eder ve öğrencilerimizin çevre bilincinin gelişmesine katkıda bulunmalarından dolayı gurur duyar.

12-12-2023

Yayın: 12.12.2023 - Güncelleme: 12.12.2023 13:11 - Görüntülenme: 30