T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / ALAPLI - Atatürk Ortaokulu

Alaplı İtfaiyesi Okulumuza Konuk Oldu.

Orman Yangınları ve Biyolojik Çeşitliliğe Etkileri Üzerine Bilgilendirme

21 Mart Dünya Ormancılık Haftası kapsamında, Alaplı İtfaiyesi’nde görevli olan Çetin Hüner okulumuza konuk oldu. Öğrencilere orman yangınlarının nasıl dağıldığı ve biyolojik çeşitliliğe olan etkileri konusunda bilgi verdi.

 

Orman yangınları, doğanın dengesini ve biyolojik çeşitliliği olumsuz etkileyen ciddi bir tehdittir. Bu zorlu konuda gençleri bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğimizde, Alaplı İtfaiyesi'nde çalışan yetkili, öğrencilere yangınların nasıl yayıldığını ve bu yangınların doğal yaşam üzerindeki etkilerini detaylı bir şekilde anlattı.

 

Okulumuzun düzenlediği bu etkinlik, öğrencilere doğanın korunması ve yangın önleme konularında önemli bir farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. Alaplı İtfaiyesi'nin deneyimli ekibiyle bir araya gelerek, doğal yaşamın korunması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakma konularında önemli bilgiler edinecek olan öğrencilerimiz, etkinlik sonrası daha bilinçli birer çevre savunucusu olma yolunda adım atmış olacaklar.

 

28-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.03.2024 - Güncelleme: 28.03.2024 14:13 - Görüntülenme: 38
  Beğen | 0  kişi beğendi